Smoothie miętowo kakaowe

    (8)

    To smoothie nie wygląda zbyt ładnie, ale fantastycznie smakuje! Na mleku kokosowym, a więc bez laktozy, skutecznie zaspokaja apetyt na słodkie.


    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 120 ml zimnego mleka kokosowego
    • 30 g liści świeżego szpinaku
    • 10 liści świeżej mięty, posiekanych
    • 2 łyżki kakao
    • 1 łyżeczka ekstraktu miętowego
    • szczypta stewii
    • 1 mrożony banan, pokrojony na plasterki
    • lód w kostkach lub woda - ile będzie trzeba
    • woda

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. W blenderze zmiksować mleko kokosowe ze szpinakiem, miętą, kakao, ekstraktem miętowym i stewią.
    2. Nadal miksując, wrzucać do blendera po jednym plasterku zamrożonego banana.
    3. Dodać tyle kostek lodu, aby koktajl osiągnął pożądaną gęstość. Jeśli będzie za gęsty, dodać nieco wody.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (8)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis