Sos cytrynowy z tahini

    (1)

    Ten sos jest doskonały do pity, gyrosa z faleflem i świezymi warzywami. Najlepiej zrobić go kilka godzin wcześniej, ale można też podać od razu po przygotowaniu.


    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 3-4 ząbki czosnku
    • 2 kopiate łyżki tahini
    • 235 g jogurtu naturalnego
    • skórka i sok z 1 cytryny
    • 0,5 łyżeczki mielonego kuminu
    • sól do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 5min. 

    1. Ząbki czosnku włożyć do robota kuchennego i zmiksować. Dodać tahini i miksować kilka sekund.
    2. Dodać jogurt, sok i skórkę z cytryny oraz kumin. Zmiksować na gładko i doprawić do smaku solą.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (1)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis