Quinoa na ciepło z rodzynkami i cynamonem

    (4)

    Quinoa (czyli komosa ryżowa) na ciepło z nasionami chia, siemieniem lnianym, rodzynkami i cynamonem to doskonałe, pożywne śniadanie albo deser. Pełna zdrowych składników, bezglutenowa, bezlaktozowa, wegańska.


    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 475 ml mleka migdałowego
    • 170 g komosy ryżowej (quinoa)
    • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
    • 5 lasek wanilii
    • 165 g rodzynek
    • 2 łyżki nasion chia (lub mniej, do smaku)
    • 2 łyżki mielonego siemienia lnianego (lub mniej, do smaku)

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. W rondelku zagotować mleko z komosą. Dodać cynamon i laski wanilii. Zmniejszyć ogień i gotować ok. 15 minut, aż komosa wchłonie płyn. Od czasu do czasu mieszać. Po ugotowaniu wyjąć laski wanilii.
    2. Nałożyć komosę do miseczek, posypać rodzynkami, nasionami chia i siemieniem.
    3. Spoon quinoa into bowls; top each with raisins, chia seeds and milled flaxseed.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (4)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis