Jajka faszerowane szynką

    Jajka faszerowane - idealna alternatywa na Wielkanoc dla zwykłych jajek na twardo z majonezem.

    DilfHunter

    Zrobione przez 2 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 5 jajek
    • 100 g szynki
    • 1 łyżka szczypiorku
    • 1 rzodkiewka
    • 1 łyżka majonezu
    • Sól, pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na pół i wyjąć żółtka.
    2. Żółtka rozgnieść widelcem.
    3. Drobno pokroić szynkę, rzodkiewkę i szczypior.
    4. Do żółtek dodać majonez i pozostałe składniki. Wymieszać.
    5. Farszem wypełnić połówki jajek.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis