Szybki makaron ryżowy z krewetkami

    Pyszny obiad do zrobienia w 20 minut. Krewetki smaży się w woku z mrożonymi warzywami orientalnymi i miesza z makaronem.

    kitchenimperfections

    Mazowieckie, Polska
    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 1 opakowanie makaronu ryżowego - nitki
    • olej do smażenia
    • kawałek imbiru, starty
    • 250 gramów krewetek
    • 1 paczka warzyw orientalnych na patelnię PROSTE HISTORIE
    • 5 łyżek sosu sojowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
    2. W woku rozgrzewamy olej i wrzucamy krewetki (najpierw rozmrażamy, jeżeli mrożone) ze startym imbirem. Podsmażamy kilka minut.
    3. Do krewetek dodajemy warzywa orientalne, mieszamy i smażymy kolejne kilka minut.
    4. Do krewetek i warzyw dodajemy makaron. Po środku woka robimy wgłębienie i wlewamy sos sojowy. Całość mieszamy i chwilę podgrzewamy.

    Zobacz ten przepis na moim blogu

    Kitchen Imperfections

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis