Granola z miodem

    (1)

    Domowa granola jest pysznym dodatkiem do deserów, smoothie, można nią posypać jogurt, deser chia i chrupać na zdrowie.


    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 20 

    • 325 g płatków owsianych
    • 2 łyżki mąki pszennej
    • 25 g wiórków kokosowych
    • 25 g posiekanych orzechów
    • 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
    • 120 ml miodu
    • 60 ml oleju kokosowego
    • 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  +15min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 160°C (gaz: 3). Lekko natłuścić duża blachę do pieczenia.
    2. W dużej misce wymieszać dokładnie wszystkie suche składniki, a następnie dodać miód, olej kokosowy i wanilię. Dobrze wymieszać.
    3. Wyłożyć tę mieszaninę na przygotowaną blachę.
    4. Piec ok. 10 minut aż granola będzie lekko złocista. Delikatnie przemieszać i piec dalej dodatkowe 10-15 minut, mieszając co 5 minut.
    5. Wyjąc i studzić ok. 15 minut, aż będzie chrupka. Przechowywać w szczelnym pojemniku.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (1)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis