Pasta z awokado na grzance

    (35)

    Pyszna pasta z awokado i natki pietruszki, podana na tostach z chleba pełnoziarnistego. To bardzo pożywne wegańskie śniadanie.


    Zrobione przez 3 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 kromki chleba pełnoziarnistego
    • 1 dojrzałe awokado, obrane, pozbawione pestki i przekrojone na pół
    • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    • 1,5 łyżeczki oliwy z oliwek extra virgin
    • sok z połowy cytryny
    • 0,5 łyżeczki soli
    • 0,5 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
    • 0,5 łyżeczki granulowanej cebuli
    • 0,5 łyżeczki granulowanego czosnku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Chleb stostować w tosterze lub w piekarniku.
    2. Awokado nałożyć do miski, dodać pozostałe składniki i rozgnieść widelcem, mieszając wszystko dokładnie.
    3. Gotowe tosty posmarować pastą i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (35)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis