Sałatka z łososiem, ogórkiem i awokado

    Prosty przepis na szybką sałatkę, która będzie dobrą propozycją na lunch, drugie śniadanie, albo na kolację.


    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 1 

    • 1/2 awokado, pokrojonego w cienkie plasterki
    • 1/4 ogórka, pokrojonego w cienkie plasterki
    • kilka kropel soku z cytryny
    • sól morska do smaku
    • szczypta posiekanego świeżego koperku (lub więcej - do smaku)
    • 1 puszka (ok. 200 g) łososia, odsączonego i rozdrobnionego widelcem
    • 1 łyżeczka majonezu
    • 2 łyżeczki kaparów

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Na talerzu ułożyć awokado i ogórka i skropić sokiem z cytryny. Oprószyć solą i pieprzem.
    2. W miseczce wymieszać łososia z majonezem i nałożyć na warzywa na talerzu. Posypać kaparami.

    Rada:

    Zamiast łososia z puszki można użyć świeżego, ugotowanego łososia.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis