Masełko ziołowe z czosnkiem

    Allrecipes

    Masełko ziołowe z czosnkiem

    Zdjęcie do przepisu: Masełko ziołowe z czosnkiem
    1

    Masełko ziołowe z czosnkiem

    (0)
    1godz.15min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Masło ziołowe ze świeżymi ziołami i granulowanym czosnkiem, które doda Twoim daniom ekstra smaku! Polecam smarować nim kurczaka przed pieczeniem, grzanki na grillu, steki i pieczone ziemniaki.

    Składniki
    ilość sztuk: 1 wałek masła

    • 2 łodyżki świeżego rozmarynu
    • 2 łodyżki świeżego tymianku
    • 125 g miękkiego masła
    • 1 łyżka soli
    • 1 łyżeczka granulowanego czosnku
    • 1 łyżeczka pieprzu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  +1godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 1godz.15min. 

    1. Z łodyżek rozmarynu i tymianku pozrywać listki. Posiekać je lub zostawić tak, jak są.
    2. Wymieszać masło z listkami rozmarynu i tymianku, z solą, czosnkiem i pieprzem. Mieszać rękami lub za pomocą miksera, aż wszystko się połączy.
    3. Na desce rozłożyć arkusz papieru do pieczenia (najlepiej woskowanego), nałożyć na niego masło i zawinąć papier, tworząc z masła wałek. Włożyć od lodówki aby stężało.
    4. Przed użyciem pokroić masło w plastry.

    Zobacz jak to zrobić!

    Masełko ziołowe z czosnkiem | Przepis video
    Masełko ziołowe z czosnkiem | Przepis video
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis