Jajecznica po indyjsku

    Jajecznica po indyjsku

    Zdjęcie do przepisu: Jajecznica po indyjsku
    2

    Jajecznica po indyjsku

    (4)
    15min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Egg bhurji to jajecznica rodem z Indii, z dodatkiem przypraw typowych dla kuchni wchodu: garam masala, kurkuma i kolendra. Najlepiej smakuje z chlebkiem naan lub z pitą.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 60 ml oleju roślinnego
    • 1 łyżeczka przyprawy garam masala
    • 1 łyżeczka mielonej kurkumy
    • 1 łyżeczka mielonej kolendry
    • sól do smaku
    • 80 g drobno pokrojonej cebuli
    • 3 zielone papryczki chili, pokrojone w cienkie plasterki
    • 2 duże jajka

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Na patelni, na średnim ogniu rozgrzać olej. Dodać przyprawy. Smażyć i mieszać, dodając cebulę i chili. Smażyć ok. 5 minut, aż cebula lekko zmięknie.
    2. Wbić na patelnię jajka i doprawić solą. Smażyć, mieszając, aż jajka się zetną do pożądanej konsystencji (ok. 5 minut).
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (4)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis