Pasta do chleba z tapenadą i hummusem

    Pasta do chleba z tapenadą i hummusem

    (0)
    Zapisz do ulubionych
    2godz.20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Pyszna wegańska pasta do kanapek, z oliwkami, pastą tahini, hummusem i świeżymi ziołami. Doskonała na śniadanie i na kolację.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 1/4 szklanki oliwek Kalamata, bez pestek
    • 2 łyżki zielonych oliwek bez pestek
    • 230 g gotowego hummusu
    • 1 łyżka pasty sezamowej tahini
    • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
    • 1 łyżeczka posiekanego świeżego rozmarynu
    • 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
    • szczypta granulowanego czosnku
    • szczypta granulowanej cebuli
    • szczypta czarnego pieprzu świeżo mielonego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  +2godz. odstawienie  ›  Gotowe w: 2godz.20min. 

    1. Obydwa rodzaje oliwek zmiksować w robocie kuchennym.
    2. W misce porządnie wymieszać rozdrobnione oliwki z hummusem, tahini, pietruszką, rozmarynem, kolendrą, czosnkiem, cebulą i pieprzem.
    3. Przykryć i wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny, a najlepiej na noc.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis