Zupa krem z brokułów i pak choi

    Pyszna zupa brokułowa z ziemniakami i kapustą pak choi (bok choi). Jako danie główne starczy jej dla 2 osób, a jako przystawka - dla 4.


    Zrobione przez 3 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 2 ziemniaki, obrane i pokrojone w ćwiartki
    • oliwa z oliwek do smażenia
    • 1 biała cebula, pokrojona w kostkę
    • 1 brokuł, podzielony na różyczki
    • 1 kapusta pak choi, posiekana
    • 300 ml wody
    • 1/2 warzywnej kostki rosołowej
    • sól i pieprz

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Ziemniaki gotować przez 15-20 minut.
    2. W tym czasie, w rondelku rozgrzać oliwę, dodać cebulę i smażyć, aż będzie miękka.
    3. Gdy ziemniaki będą miękkie, dodać brokuły i kapustę. Gotować, aż brokuł będzie miękki. Odcedzić.
    4. Włożyć warzywa do blendera, dodać cebulę, wodę, kostkę rosołową, sól i pieprz. Zmiksować.
    5. Przelać zupę do rondla, w którym była smażona cebula, podgrzać i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis