Najprostsze jajka w koszulkach

    (3)

    Te jajka w koszulkach wychodzą pięknie, ale wymagają cierpliwości. Podawać je można na toście, z sosem holenderskim i szczypiorkiem, oprószone solą i pieprzem.


    Zrobione przez 2 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 500 ml wody
    • 1 łyżka octu
    • 4 jajka

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 1min.  ›  Gotowanie: 8min.  ›  Gotowe w: 9min. 

    1. Do głębokiej patelni lub płytkiego garnka z pokrywką wlać wodę i ocet, wymieszać.
    2. Doprowadzić do wrzenia, a gdy tylko woda zacznie się gotować, wyłączyć gaz pod garnkiem.
    3. Wbić do wody jajka (upewnić się, że są całkowicie przykryte wodą), przykryć garnek i odczekać 6-8 minut.
    4. Wyjąć jajka łyżką cedzakową i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (3)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis