Quiche z jarmużem i z boczkiem

    (1)

    Ta tarta smakuje wszystkim, bo ma w sobie dużo żółtego sera i boczku, a jarmuż jest w niej zdrowym dodatkiem.


    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 1 opakowanie (500 g) kruchego ciasta
    • 115 g serka śmietankowego
    • 120 ml mleka
    • 4 jajka, roztrzepane
    • 225 g dojrzałego żółtego sera (najlepiej Cheddara), startego
    • 285 g posiekanego jarmużu (bez łodyżek)
    • 4 plastry usmażonego bekonu lub boczku, posiekane

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 45min.  ›  Gotowe w: 55min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 200°C (gaz: 6). Wyłożyć ciastem foremkę na tartę o średnicy 23 cm.
    2. Podgrzać serek śmietankowy, np. przekładając go do szklanej miseczki i mikrofalując przez 10 sekund. Wymieszać ciepły serek z mlekiem, a następnie dodać jajka i znów dobrze wymieszać. Dodać żółty ser, jarmuż i boczek. Wymieszać i wlać na ciasto.
    3. Piec w rozgrzanym piekarniku ok. 45 minut, aż wierzch się przyrumieni, a wykałaczka wetknięta w środek wyjdzie czysta.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (1)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis