Chili con carne, które jest gotowane w wolnowarze. Można je wstawić rano przed wyjściem do pracy i mieć gotowy obiad po powrocie. Przepis inspirowany przepisem Jamiego Olivera.
N
Nanda
Zrobione przez 4 osoby
Składniki
ilość porcji: 4
500 g mielonej wołowiny
1 duża zielona papryka, posiekana
1 duża cebula, pokrojona w kostkę
2 ząbki czosnku, drobno posiekane
100 g marchewki, drobno pokrojonej
1 puszka (400 g) fasolki kidney, odcedzonej
1 puszka (400 g) fasolki w sosie chili
1 puszka (400 g) posiekanych pomidorów
70 g koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka chili w proszku
1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
1 łyżeczka cynamonu
sól i pieprz do smaku
śmietana (do podania)
posiekany szczypiorek (do dekoracji)
starty ser (do posypania)
Dodaj do listy zakupów
Listę zakupów wydrukuj, wyślij e-mailem lub na telefon.