Muffinki z ciecierzycy ze szpinakiem

    (1)

    Bardzo zdrowe bezglutenowe babeczki z cieciorką i szpinakiem, które śmiało możesz spakować na drugie śniadanie do pracy lub do szkoły.


    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 2 łyżki oleju kokosowego (bezzapachowego)
    • 275 g mrożonego szpinaku, rozmrożonego
    • 2 jajka
    • 1 puszka (400 g) ciecierzycy, odcedzonej i opłukanej
    • 4 łyżki płatków drożdżowych
    • 20 g startego parmezanu
    • 1 łyżeczka mielonej papryki
    • sól i świeżo zmielony czarny pieprz

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 190°C (gaz: 5). Olejem kokosowym wysmarować foremki do mufinek.
    2. W robocie kuchennym zmiksować szpinak i jajka (najlepiej w trybie pulsacyjnym). Dodać ciecierzycę i znów zmiksować pulsacyjnie. Dodać drożdże, parmezan, paprykę, sól i pieprz; ponownie zmiksować aż powstanie jednolita masa.
    3. Przełożyć masę do foremek na muffinki, nakładając do 2/3 wysokości każdej foremki.
    4. Piec w rozgrzanym piekarniku ok. 25 minut, aż wykałaczka wetknięta w środek babeczki wyjdzie czysta.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (1)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis