Pierś z kurczaka w musztardzie

    Szybki, prosty, smaczny i lekki pomysł na posiłek. Choć nie brzmi na zdrowy, jest zalecany przez dietetyków.


    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 1 

    • 1 pierś kurczaka (pokrojona w paseczki)
    • zioła prowansalskie
    • przyprawa do kurczaka Kamis
    • tłuszcz do smażenia (polecam oliwę)
    • 2 łyżki musztardy (najlepiej stołowej)

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  +15min. odstawienie  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Kurczaka wymieszać z ziołami i przyprawą (ilość wedle upodobań) i odstawić na ok. 15 minut.
    2. Na rozgrzaną patelnię dodać tłuszczu i smażyć kurczaka przez 7-10 minut.
    3. Na jedną, dużą pierś przypadają dwie płaskie łyżki musztardy. Wymieszać kurczaka z musztardą i smażyć do uzyskania zadowalającego stopnia wysmażenia.
    4. Smacznego!

    rada

    Polecam podawać z ryżem i lekką sałatką. Dla uzyskania ciekawego smaku możemy dodać również jedną łyżkę miodu.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis