Sałatka ze szpinakiem i mandarynkami

    (312)

    Sałatka pełna kolorów i smaków. Ze szpinakiem, czerwoną cebulą, serem feta, mandarynkami i sosem vinaigrette balsamicznym.


    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 250 g młodego szpinaku
    • pół średniej czerwonej cebuli, pokrojonej w krążki
    • 3 mandarynki, podzielone na kawałki
    • 180 g suszonej żurawiny
    • 225 g prażonych migdałów w płatkach
    • 150 g pokruszonego sera feta
    • 225 ml sosu vinaigrette z octem balsamicznym

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Na 6 talerzach rozłożyć porcje szpinaku, na nim układać krążki cebuli, kawałki mandarynek, żurawinę, posypać migdałami i na koniec serem feta. Polać sosem vinaigrette.

    Sos vinaigrette z octem balsamicznym

    Przepis na taki sos znajdziesz tu: Słodko-kwaśny vinaigrette

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (312)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis