Muffiny z komosą ryżową i pieczarkami

    Muffiny z komosą ryżową i pieczarkami

    Zdjęcie do przepisu: Muffiny z komosą ryżową i pieczarkami
    3

    Muffiny z komosą ryżową i pieczarkami

    (39)
    35min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Babeczki na słono, z komosą ryżową, serem feta, pieczarkami i cebulą. Można je podawać na ciepło i na zimo.

    Składniki
    ilość sztuk: 6 muffinek

    • 185 g ugotowanej komosy ryżowej
    • 3 duże jajka, roztrzepane
    • 40 g sera feta, pokruszonego
    • 25 g pieczarek pokrojonych w plasterki
    • 40 g posiekanej cebuli
    • 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
    • sól i świeżo zmielony czarny pieprz

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 200°C (gaz: 6). Natłuścić foremkę na 6 muffinek.
    2. W dużej misce dobrze wymieszać ugotowaną komosę z jajkami, fetą, pieczarkami, cebulą, tymiankiem, solą i pieprzem. Nałożyć masę do foremek na muffinki do połowy ich wysokości.
    3. Piec w rozgrzanym piekarniku aż brzegi się przyrumienią, a wierzch nie będzie miękki po naciśnięciu (20-30 minut).
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (39)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis