Gulasz z sosem Chińskim

    Szybki gulasz z dowolnego mięsa i sosu słodko-kwaśnego w słoiku.

    monikagorka1989

    Zrobione przez 3 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 1 łyżka Vegety
    • 600 gram mięsa na gulasz, pokrojonego w kostkę
    • 1 słoik sosu słodko-kwaśnego
    • 2 łyżki mąki
    • 10 łyżek wody zimnej

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 1godz.  ›  Gotowe w: 1godz.5min. 

    1. Ugotuj wodę w garnku, dodaj 1 łyżkę Vegety, potem pokrojone mięso i gotuj koło 15 minut.
    2. Wylej trochę wody, tak żeby mięso było pokryte wodą i dodaj sos słodko kwaśny. Jeżeli jest za wodnisty, dokładnie wymieszaj 2 łyżki mąki i 10 łyżek zimnej wody (żeby nie było grudek) i dodaj do gulaszu.
    3. Gotuj jeszcze koło 40 minut, aż mięso będzie miękkie.

    rada

    Bardzo proste danie

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis