Dressing musztardowo-koperkowy

    Dressing musztardowo-koperkowy

    1polubienie
    5min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Wystarczy wymieszać parę składników, które zawsze stoją w kuchni, aby powstał pyszny gęsty sos doskonały do ryb.

    Składniki
    ilość porcji: 1 

    • 2 łyżeczki drobnego cukru
    • 2 łyżki musztardy z ziarnami gorczycy
    • 3 łyżki octu jabłkowego
    • 6 łyżek oliwy z oliwek extra virgin
    • 4 łyżki posiekanego koperku
    • 2 łyżki kaparów

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 5min. 

    1. Cukier wymieszać z musztardą, octem. Stopniowo dodawać oliwę, cały czas energicznie mieszając trzepaczką. Dodać koperek i kapary, wymieszać - gotowe!

    …z czym podawać

    • Filety z łososia lub pstrąga usmażone lub z opiekacza. * • Szaszłyki rybne lub z owoców morza, w szczególności kawałki łososia i białej ryby nadziane na szpadki i opieczone. * • Wędzony na gorąco łosoś podany na sałatce z różnych warzyw liściastych. * • Krążki kalmarów smażone w cieście lub krewetki zawinięte w ciasto filo (kupić kalmary albo krewetki schłodzone lub mrożone i smażyć zgodnie z przepisem na opakowaniu).

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis