Gulasz wołowy po węgiersku

    (65)
    3 godz. 50 min

    Gulasz węgierski z autentycznego węgierskiego przepisu. Jest w nim dużo papryki w proszku i oczywiście są ziemniaki!


    Zrobione przez 7 osób

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 2 łyżki masła
    • 2 duże cebule, posiekane
    • 900 g wołowiny gulaszowej pokrojonej w kostkę
    • 1/8 łyżeczki kminku (w całości)
    • 1/4 łyżeczki suszonego majeranku
    • 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę
    • 5 łyżek papryki
    • 500 ml wody
    • 4 duże ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 3godz.30min.  ›  Gotowe w: 3godz.50min. 

    1. W dużym garnku na średnim ogniu stopić masło, dodać cebulę i smażyć aż się zeszkli.
    2. Dodać wołowinę i zrumienić z każdej strony.
    3. Dodać kminek, majeranek, czosnek i paprykę. Wlać wodę, zmniejszyć ogień i gotować przez 2,5 godziny na małym ogniu.
    4. Dodać ziemniaki i gotować jeszcze 45 minut do godziny, aż będą miękkie. Na koniec doprawić solą i pieprzem do smaku.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (65)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis