Nocna owsianka wegańska

    Tej owsianki się nie gotuje, tylko zalewa wegańskim mlekiem wieczorem, a na rano jest już gotowa. Całonocna owsianka jest idealna na śniadanie dla zabieganych osób, które chcą dbać o zdrowie. Można do niej dodać ulubione owoce, orzechy i dodatki smakowe.


    Zrobione przez 2 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 1 

    • 5 łyżek płektów owsianych
    • 5 łyżek mleka orzechowego lub migdałowego
    • 1 łyżka wiórków kokosowych
    • 2 łyżeczki nasion chia
    • 1 łyżeczka syropu klonowego
    • 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
    • szczypta soli
    • 1/2 banana, posiekanego
    • dodatkowe mleko orzechowe lub migdałowe do podania

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  +8godz.  ›  Gotowe w: 8godz.5min. 

    1. W słoiku wymieszać płatki z mlekiem, wiórkami, chia, syropem klonowym, cynamonem i solą. Dobrze wymieszać, a następnie dodać posiekanego banana. Przykryć i wstawić na noc do lodówki.
    2. Przed podaniem dodać więcej mleka - do smaku i aby poprawić konsystencję.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis