Czosnkowa sałatka z buraczków

    (130)

    Szybka, elegancka sałatka z gotowanych buraków w czosnkowym sosie vinaigrette. Można dodać więcej ząbków czosnku niż podaje przepis. Podawać na sałacie.


    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 6 średnich buraków
    • 3 łyżki oliwy z oliwek
    • 2 łyżki czerwonego octu winnego
    • 2 ząbki czosnku, wyciśnięte przez praskę
    • sól do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Buraki umyć i ugotować, aż będą miękkie (45 minut na kuchence lub 20 minut w szybkowarze).
    2. Wstawić buraki pod zimną wodę i zdjąć skórki. Pokroić buraki w cienkie plasterki, wymieszać z oliwą, octem, czosnkiem i solą.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (130)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis