Owsianka z bananami i czekoladą

    Śniadanie pełne energii - owsianka z bananami i stopioną czekoladą. Można do niej dodać rodzynki i szczyptę cynamonu.


    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 500 ml wrzątku
    • 1 szklanka (80 g) płatków owsianych
    • 1/4 teaspoon soli
    • 1/2 szklanki (110 g) brązowego cukru (lub mniej, do smaku)
    • 1 banan, rozgnieciony widelcem
    • 1/4 szklanki (40 g) półsłodkich groszków czekoladowych

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. W rondelku wymieszać wodę z płatkami i solą. Gotować bez przykrycia przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Zdjąć z ognia, przykryć i odstawić na 3 minuty.
    2. Dodać cukier, banana i groszki czekoladowe i wymieszać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis