Jajecznica z kozim serem i szczypiorkiem

    (3)

    Jajka i kozi ser to świetny pomysł na śniadanie. Jeśli lubisz nieco pikantniejszą jajecznicę - dodaj kilka kropel sosu chili.


    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 4 jajka
    • 1 łyżka śmietany 18%
    • 0,5 łyżeczki soli (do smaku)
    • 0,5 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
    • 40 g koziego sera, pokruszonego
    • 1 łyżka świeżo posiekanego szczypiorku
    • 1 łyżka masła
    • 2 krople sosu chili (opcjonalnie)

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Wbić jajka do miski i roztrzepać je widelcem, dodając śmietanę, sól i pieprz. Dodać pokruszony ser kozi i szczypiorek, wymieszać.
    2. W patelni na średnim ogniu stopić masło. Wlać masę jajeczną i smażyć, mieszając od czasu do czasu, aż jajka się zetną (ok. 5 minut). Nałożyć jajecznicę na talerze. Można pokropić sosem chili.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (3)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis