Bezglutenowe placki bananowe

    (3)

    Pyszne i proste placuszki bananowe bez glutenu, za to z siemieniem lnianym. Porcja energii na każdy poranek!


    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 dojrzały banan, dobrze rozgnieciony widelcem
    • 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego
    • 4 jajka
    • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    • 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
    • 1 łyżka masła

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 8min.  ›  Gotowe w: 18min. 

    1. W miseczce wymieszać banany z siemieniem. Dodać jajka, proszek do pieczenia i cynamon. Zmiksować.
    2. Na patelni, na średnim ogniu stopić masło. Nakładać nieduże porcje ciasta łyżką na patelnię i smażyć, aż na powierzchni placków pokażą się bąbelki, a brzegi będą wyglądać na suche (ok. 4-5 minut na każdej stronie).

    Uwaga:

    Placki będą bardzo cienkie. Można je też zrobić bez siemienia lnianego.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (3)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis