Wegańska bita śmietana z mleka kokosowego

    Wegańska bita śmietana z mleka kokosowego

    Zdjęcie do przepisu: Wegańska bita śmietana z mleka kokosowego
    6

    Wegańska bita śmietana z mleka kokosowego

    (30)
    8godz.10min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Bita śmietana bez śmietany, czyli bezlaktozowa :) Całkowicie wegańska, zrobiona z mleka kokosowego. Pamiętaj, że puszka z mlekiem musi być bardzo dobrze schłodzona, tak samo jak metalowa miska i ubijaki!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 puszka (400g) mleka kokosowego
    • 2 łyżki cukru (lub mniej, do smaku)
    • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  +8godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 8godz.10min. 

    1. Puszkę mleka kokosowego wstawić na 8 godzin do lodówki.
    2. Metalową miskę i ubijaczki włożyć do lodówki na 1 godzinę.
    3. Otworzyć puszkę nie potrząsając nią. Zebrać gęstą śmietankę z wierzchu, resztę płynu zużyć do innych przepisów (np. do smoothie).
    4. Ubijać śmietankę przez chwilę na niskiej prędkości, a następnie zwiększyć prędkość i ubijać 7-8 minut, aż zesztywnieje. Dodać cukier i wanilię i miksować jeszcze chwilę.

    Zobacz jak to zrobić!

    Wegańska bita śmietana | Przepis video
    Wegańska bita śmietana | Przepis video
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (30)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis