Owsianka bananowa z kurkumą

    Owsianka bananowa z kurkumą

    (1)
    Zapisz do ulubionych
    14min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Dzięki kurkumie ta owsianka ma piękny żółty kolor i wyraźniejszy smak. Dodaj łyżkę masła orzechowego, a zapewnisz sobie odpowiednią ilość dobrych kalorii na początek dnia.

    Składniki
    ilość porcji: 1 

    • 240 ml wody
    • 40 g płatków owsianych
    • 1/2 banana, pokrojonego w plasterki
    • 1/4 łyżeczki mielonej kurkumy
    • 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
    • 1 łyżka masła orzechowego (do smaku)

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 7min.  ›  +2min. odstawienie  ›  Gotowe w: 14min. 

    1. W małym rondelku wymieszać wodę z płatkami i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i dodać banana oraz kurkumę. Gotować ok. 2-5 minut, aż owsianka będzie mieć pożądaną konsystencję.
    2. Zdjąć garnek z ognia i dodać cynamon. Wymieszać i przykryć rondelek. Odstawić na 2 minuty, aż zgęstnieje.
    3. Przełożyć owsiankę do miseczki, a na wierzch nałożyć łyżkę masła orzechowego.

    Uwaga:

    Zamiast wody można użyć mleka.

    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (1)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis