Filet z kurczaka zapiekany z pieczarkami

    Ten przepis jest bardzo pyszny i szybki do przygotowania. Mój syn bardzo lubi tą potrawę.

    AnnaKrygier

    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • podwójny filet z kurczaka
    • 2 zupy cebulowe knorr
    • 1 łyżka masła lub margaryny do wysmarowania blaszki
    • 0,5 kg pieczarek
    • sól, pieprz
    • olej do podsmażenia pieczarek
    • śmietanka 18%

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 35min.  ›  Gotowe w: 55min. 

    1. Fileta kroimy w mniejsze kawałki i delikatnie rozbijany. Zupę cebulową wsypujemy do miski i obtaczamy w niej kotleciki. Blaszkę smarujemy masłem lub margaryną i układamy fileta jeden obok drugiego.
    2. Pieczarki czyścimy, kroimy w plasterki i podsmażamy na oleju doprawiając pieprzem i delikatnie solą ponieważ zupa jest słona.
    3. Na każdego fileta kładziemy podsmażone pieczarki, całość zalewamy śmietanką, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i zapiekamy 15-20 minut.

    rada

    Kotleciki można podawać z ryżem lub makaronem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis