Świąteczny karp z serowo-pieczarkowym farszem

    1 godz. 40 min

    Pyszna alternatywa na świątecznego karpia!


    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g świeżych pieczarek
    • 1 cebula
    • 2 łyżki oleju
    • 1 świeży karp, ok. 1,2 kg
    • 1 średni pęczek natki pietruszki
    • 150 g sera Gouda w plastrach
    • 3 ząbki czosnku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 1godz.20min.  ›  Gotowe w: 1godz.40min. 

    1. Pieczarki pokroić w cząstki, cebulę w kostkę i podsmażyć na oleju. Odstawić do wystygnięcia, a karpia doprawić solą i pieprzem.
    2. Do wystudzonych pieczarek dodać pokrojoną natkę, 80 gramów pokrojonego sera, posiekany czosnek oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać i nafaszerować karpia, następnie natłuścić rybę odrobiną oleju.
    3. Piec w temperaturze 180°C przez godzinę. Piętnaście minut przed końcem pieczenia, na karpia położyć pozostałe plasterki sera. Smacznego!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis