Carpaccio z buraka

    Carpaccio z buraka

    Zapisz do ulubionych
    5min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Szybka, wegańska przystawka z gotowanych buraków - wygląda i smakuje wspaniale. Można użyć zwykłego sosu vinaigrette, lub w wersji z octem balsamicznym.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 300 g ugotowanych ziemniaków, pokrojonych w cienkie plasterki (np. na mandolinie)
    • 1 łyżka sosu vinaigrette
    • 1,5 łyżeczki posiekanych pistacji
    • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 5min. 

    1. Plasterki buraka ułożyć na dużym talerzu w kształcie serpentyny, zaczynając od środka talerza i kontynuując na zewnątrz (tak, aby plasterki lekko na siebie nachodziły).
    2. Polać vinaigrettem, posypać pistacjami i pietruszką. Podawać.

    Sos vinaigrette

    Wymieszaj oliwę z oliwek z octem balsamicznym, odrobiną soli i pieprzu.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis