Owsianka z jabłkiem i rodzynkami

    Owsianka z jabłkiem i rodzynkami

    Zapisz do ulubionych
    15min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Dość słodka owsianka, która doda Ci energii z rana. Z cynamonem, syropem klonowym i brązowym cukrem, które świetnie pasują do jabłek.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 450 ml wody
    • 1 łyżeczka deserowa miękkiego brązowego cukru
    • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
    • 2 łyżki syropu klonowego
    • 75 g płatków owsianych
    • garść rodzynek
    • 1 jabłko, obrane i pokrojone w kostkę

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. W niewielkim rondelku wymieszać w wodzie brązowy cukier, cynamon i syrop klonowy. Doprowadzić do wrzenia.
    2. Gdy woda zacznie się gotować, zmniejszyć ogień i dodać płatki. Gotować przez 5 minut, aż płatki wchłoną cały płyn.
    3. Zdjąć z ognia, dodać jabłko i rodzynki, wymieszać i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis