Surówka z kapusty kiszonej z burakami

    Surówka z kapusty kiszonej z burakami

    Zapisz do ulubionych
    20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    To zdrowa sałatka z dodatkiem oleju lnianego i puree z jabłek. Zamiast puree można dodać drobno starte jabłko.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 buraki
    • 500 g kapusty kiszonej
    • 70 ml musu jabłkowego
    • 2 łyżki oleju lnianego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Buraki gotować przez około 5 minut w szybkowarze, a następnie obrać i zetrzeć na grubych oczkach. (Jeśli nie masz szybkowaru, możesz je podgotować w zwykłym garnku aż nieco zmiękną.)
    2. Kapustę pokroić na mniejsze kawałki i wymieszać z musem jabłkowym oraz olejem lnianym. Dodać buraczki, wymieszać i podawać.

    Rada:

    Zamiast musu jabłkowego można dodać jabłko starte na drobnych oczkach.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis