Omlet ze szpinakiem

    Omlet ze szpinakiem

    Zapisz do ulubionych
    15min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Smaczny i pożywny posiłek - omlet z młodym szpinakiem, startym parmezanem, granulowaną cebulą i gałką muszkatołową.

    Składniki
    ilość porcji: 1 

    • 2 jajka
    • 30 g liści młodego szpinaku, podartych na mniejsze części
    • 1,5 łyżki startego parmezanu
    • 1/4 łyżeczki granulowanej cebuli
    • 1/8 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 6min.  ›  Gotowanie: 9min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. W misce roztrzepać porządnie jajka, a następnie dodać szpinak i parmezan. Doprawić granulowaną cebulą, gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
    2. Małą patelnię spryskać olejem, postawić na średnim ogniu i wlać masę jajeczną. Smażyć ok. 3 minuty, aż się częściowo zetnie, a następnie odwrócić omlet na drugą stronę. Zmniejszyć gaz pod patelnią i smażyć jeszcze przez 2-3 minuty.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis