Wegańskie brownie

    Wegańskie brownie

    Zapisz do ulubionych
    35min.


    Zrobione przez 1 osobę

    To brownie będzie miękkie jeśli będzie pieczone krócej, ale po dłuższym pieczeniu będzie bardziej suche, więc piecz je tyle czasu, ile lubisz. Można też do niego dodać orzechy laskowe lub włoskie, albo nasiona słonecznika.

    Składniki
    ilość sztuk: 1 blacha 23x33 cm

    • 250 g mąki pszennej
    • 350 g cukru demerara
    • 65 g gorzkiego kakao
    • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    • 1 łyżeczka soli
    • 250 ml wody
    • 200 ml oleju roślinnego
    • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 180°C (gaz 4).
    2. W dużej misce wymieszać mąkę z cukrem, kakao, proszkiem do pieczenia i solą. Dodać wodę, olej i wanilię i wymieszać aż wszystko się dobrze połączy.
    3. Przełożyć ciasto do blaszki o wymiarach 23x33 cm i wyrównać. Piec przez 25-30 minut w rozgrzanym piekarniku, aż wierzch stanie się matowy.
    4. Po wyjęciu z piekarnika studzić co najmniej 10 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis