Rosół Agi

    Rosół Agi

    1polubienie
    2godz.10min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Tradycyjny rosół na porcji rosołowej, z warzywami. Czym wolniej rosół się gotuje tym jest smaczniejszy.

    aga723 Warmińsko-mazurskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 0,5 kg porcji rosołowej
    • 2 marchewki
    • 1 pietruszka (korzeń)
    • por
    • seler
    • magii w soku lub liść
    • 1 cebula lub szczypta prażonej
    • 1 liść laurowy
    • 3 ziela angielskie
    • przyprawa kucharek
    • natka pietruszki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 2godz.  ›  Gotowe w: 2godz.10min. 

    1. Do garnka wlać wodę i dodać porcję rosołową. Gotować. Dodać wszystkie warzywa (obrane) i gotować wszystko na wolnym ogniu minimum 1 godzinę. Pod koniec gotowania dodać natkę pietruszki oraz prażoną lub podpieczoną cebulkę.

    Rada

    Czym wolniej rosół się gotuje tym jest smaczniejszy.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis