Cisto czekoladowe z mikrofalówki

    Cisto czekoladowe z mikrofalówki

    Zapisz do ulubionych
    6min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Ekspresowe ciasto bez pieczenia, gotowe w kilka minut w mikrofalówce. Najlepiej smakuje jeszcze gorące!

    Składniki
    ilość porcji: 1 

    • 4 łyżki mąki pszennej
    • 4 łyżki cukru
    • 2 łyżki kakao w proszku
    • 1 średnie jajko
    • 3 łyżki mleka
    • 3 łyżki oleju roślinnego
    • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (lub kilka kropel aromatu)
    • 3 łyżki groszków czekoladowych

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 3min.  ›  Gotowanie: 3min.  ›  Gotowe w: 6min. 

    1. Do dużego kubka dodać wszystkie składniki oprócz groszków czekoladowych i dobrze wymieszać.
    2. Dodać groszki czekoladowe i wymieszać delikatnie.
    3. Włożyć do mikrofalówki i gotować przez 4 minuty na 650-70 W (lub 3 minuty na 750-1000 W; lub 2 minuty na więcej niż 1000 W).
    4. Poczekać minutę po ukończeniu pieczenia, a następnie wyjąć - będzie bardzo gorące!
    5. Podawać ze śmietanką i truskawkami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis