Mąka bezglutenowa z arrowroot

    Mąka bezglutenowa z arrowroot

    Zapisz do ulubionych
    5min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Mieszanka mąk, która będzie się doskonale sprawdzać we wszelkich wypieków dla osób na diecie bezglutenowej.

    Składniki
    ilość sztuk: 1 ,3 kg mąki

    • 475 g mąki z białego ryżu
    • 240 g owsianej mąki bezglutenowej
    • 240 g skrobi ziemniaczanej
    • 190 g arrowroot (mąki z maranty trzcinowatej)
    • 160 g mąki z brązowego ryżu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 5min. 

    1. Wsypać każdą mąkę po kolei do dużego pojemnika z pokrywką. Szczelnie zamknąć i potrząsać, aż kolor mieszaniny będzie jednolity.
    2. Przechowywać w szczelnym pojemniku w suchym miejscu lub w lodówce. Zużyć w ciągu kilku miesięcy. Można też mrozić (zamrożoną mąkę zużyć w ciągu 8 miesięcy).

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis