Burrito fasolowe

    Wspaniały przepis na posiłek w gronie rodziny lub przyjaciół. Każdy może sobie przygotować burrito wedle upodobania, dodając ulubione składniki.


    Zrobione przez 2 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 łyżka oleju słonecznikowego
    • 1 cebula, posiekana
    • 1 ząbek czosnku wycisnięty przez praskę
    • 1 zielona papryczka chili
    • 1 czerwona papryka
    • 1 puszka (420 g) fasoli w sosie pomidorowym
    • 1/2 łyżeczki oregano
    • 8 pszennych tortilli
    • Do podania
    • 1 główka poszatkowanej sałaty rzymskiej
    • 125 g startego sera cheddar
    • 150 g jogurtu naturalnego
    • salsa pomidorowa

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Rozgrzać w rondlu łyżkę oleju słonecznikowego. Wrzucić cebulę, czosnek, papryczkę chili oraz posiekaną czerwoną paprykę. Smażyć warzywa przez 4–5 minut, aż zmiękną.
    2. Dodać puszkę fasolki, oregano i podgrzać, cały czas mieszając.
    3. Tortille podgrzać na patelni, smażąc je kolejno po około 30 sekund z obu stron lub w mikrofalówce zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
    4. Podać na stół miseczki z poszatkowaną sałatą, serem cheddar, jogurtem naturalnym oraz gotową salsą, a także tortille i gorące nadzienie. Każdy ze stołowników powinien nałożyć na środek tortilli nieco nadzienia i dodatków z miseczek, zawinąć i zjeść.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (7)