Kajzerki z jajecznicą i rydzami

    Kajzerki z jajecznicą i rydzami

    1polubienie
    30min.


    Zrobione przez 2 osoby

    "Śniadaniowa klasyka w nowej odsłonie :)" Ania Starmach

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 bułki kajzerki
    • 8 jajek
    • 3 łyżki masła klarowanego
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 mała cebulka
    • 12 rydzów
    • natka pietruszki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Bułki przekrój, wydrąż środki i podpiecz w piekarniku.
    2. Na jednej patelni przygotuj jajecznicę, a na drugiej rozgrzej masło, dodaj posiekany czosnek i cebulę. Podsmaż umyte wcześniej i osuszone rydze.
    3. Kajzerki nafaszeruj jajecznicą, wymieszaną z pietruszką. Na wierzchu ułóż rydze. Podawaj od razu ;)

    Zobacz ten przepis na moim blogu

    AniaStarmach.pl

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    autor:
    0

    pyszne śniadanie - 20 paź 2016

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis