Biszkoptowe lizaki wg Ani Starmach

    Biszkoptowe lizaki wg Ani Starmach

    1polubienie
    3godz.


    Zrobione przez 4 osoby

    Bajecznie kolorowe lizaki to wspaniały sposób, by sprawić radość najmłodszym! Ania Starmach

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 300 g biszkoptu
    • 120 g kremu typu Nutella
    • 100 g mascarpone
    • pkolorowe osypki
    • 200 g mlekcznej czekolady
    • patyczki do lodów lub szaszłyków

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 1godz.  ›  +2godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 3godz. 

    1. Biszkopt pokrusz, wymieszaj w misce z Nutellą i mascarpone.
    2. Z masy formuj małe kuleczki, ułóż je na talerzu z kawałkiem papieru do pieczenia i schładzaj przez 2 godziny w lodówce.
    3. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Przygotuj polewę czekoladową.
    4. Biszkoptowe kulki nabijaj na patyczki do lodów, zamaczaj w rozpuszczonej czekoladzie, możesz posypać lizaki kolorowymi posypkami, wiórkami kokosa lub zmielonymi orzechami.

    Zobacz ten przepis na moim blogu

    Ania Starmach

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    autor:
    0

    - - 20 paź 2016

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis