Papryka faszerowana po grecku

    Papryka faszerowana po grecku

    1polubienie
    40min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Kuskus po grecku :) Danie, które zawsze się udaje! – Ania Starmach

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 200 g kuskusu
    • 300 g pomidorków koktajlowych
    • 300 g sera feta
    • 100 g czarnych oliwek
    • 3 ogórki
    • 2 czerwone papryki
    • 1 czerwona cebula
    • 1 łyżeczka oregano
    • pietruszka
    • oliwa z oliwek
    • sok z cytryny

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 35min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Kuskus ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
    2. Warzywa pokrój w kostkę, wymieszaj z ostudzonym kuskusem, dodaj pokrojoną fetę, oliwki, oregano, całość skrop oliwą, cytryną i posyp natką pietruszki.
    3. Kuskus podawaj w przekrojonych paprykach.

    Zobacz ten przepis na moim blogu

    AniaStarmach.pl

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    autor:
    0

    zastąpiłam ser feta serem kozim, który miałam na zbyciu w lodowce! rownie pyyyyyszneeee!!!!!! - 20 paź 2016

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis