Papryka faszerowana po grecku

    (1)
    40 min

    Kuskus po grecku :) Danie, które zawsze się udaje! – Ania Starmach


    Zrobione przez 2 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 200 g kuskusu
    • 300 g pomidorków koktajlowych
    • 300 g sera feta
    • 100 g czarnych oliwek
    • 3 ogórki
    • 2 czerwone papryki
    • 1 czerwona cebula
    • 1 łyżeczka oregano
    • pietruszka
    • oliwa z oliwek
    • sok z cytryny

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 35min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Kuskus ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
    2. Warzywa pokrój w kostkę, wymieszaj z ostudzonym kuskusem, dodaj pokrojoną fetę, oliwki, oregano, całość skrop oliwą, cytryną i posyp natką pietruszki.
    3. Kuskus podawaj w przekrojonych paprykach.

    Zobacz ten przepis na moim blogu

    AniaStarmach.pl

    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (1)

    Komentarze po polsku (1)

    autor:
    0

    zastąpiłam ser feta serem kozim, który miałam na zbyciu w lodowce! rownie pyyyyyszneeee!!!!!!  -  20 paź 2016

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (9)