Hamburgery z szałwią i cebulą

    Hamburgery z szałwią i cebulą

    Zapisz do ulubionych
    22min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Wzbogać smak hamburgera dodając szałwię i sos worcestershire. Najlepiej podawać w bułkach z dodatkiem sałatki coleslaw i plasterkami jabłka.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 350 g chudej mielonej wieprzowiny
    • 150 g kiełbasy wieprzowej, posiekanej
    • 1 cebula, posiekana
    • 1 łyżka sosu worcestershire
    • 2 łyżki posiekanych listków szałwii
    • sól i pieprz do smaku
    • 2 łyżki oleju słonecznikowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 12min.  ›  Gotowe w: 22min. 

    1. Mielone mięso wymieszać z kiełbasą, cebulą, sosem i szałwią. Doprawić solą i pieprzem.
    2. Z masy uformować 4 burgery.
    3. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć burgery przez 10–12 minut, aż się przyrumienią, przewrócić raz na drugą stronę. Osączyć z nadmiaru tłuszczu, podawać w bułkach do hamburgerów.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis