Ciasto czekoladowe w kubku

    (376)

    Ciasto czekoladowe z mikrofalówki, w kubku, gotowe w 10 minut. Bez brudzenia naczyń, bez rozgrzewania piekarnika. Pyszne!


    Zrobione przez 6 osób

    Składniki
    ilość porcji: 1 

    • 30 g mąki pszennej
    • 50 g cukru
    • 2 łyżki kakao
    • szczypta sody oczyszczonej
    • szczypta soli
    • 3 łyżki mleka
    • 2 łyżki oleju rzepakowego
    • 1 łyżka wody
    • 1/4 łyżeczki ekstraktu waniliowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 2min.  ›  Gotowe w: 7min. 

    1. W kubku wymieszać mąkę z cukrem, kakao, sodą i solą. Dodać mleko, olej i wanilię i wymieszać.
    2. Wstawić do mikrofalówki na ok. 1 minutę i 45 sekund, aż ciasto będzie "upieczone" w środku.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (376)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis