Kukurydza z grilla po meksykańsku

    Kukurydza z grilla po meksykańsku

    Zapisz do ulubionych
    20min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Ta grillowana kukurydza to specjał z Meksyku. Tam nazywa się "elote" i podaje się ją posypaną serem Cotija. Jeśli nie masz takiego sera, użyj Pecorino Romano. Smak będzie podobny.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 kolby kukurydzy, obrane z liści
    • 1/4 szklanki (55 g) stopionego masła
    • 1/4 szklanki (60 ml) majonezu
    • 1/2 szklanki (65 g) startego sera Cotija lub Pecorino Romano
    • 4 ćwiartki limonki (opcjonalnie)

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Rozgrzać grill.
    2. Położyć kukurydzę na grillu i grillować przez 7-10 minut, aż się lekko przypiecze i miejscami będzie wyglądać na przypaloną.
    3. Posmarować kukurydzę stopionym masłem a następnie majonezem. Posypać serem i podawać.

    Zobacz jak to zrobić!

    Kukurydza z grilla po meksykańsku
    Kukurydza z grilla po meksykańsku

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis