Banany smażone w whiskey

    Banany smażone w whiskey

    Zapisz do ulubionych
    15min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Pyszny dodatek do lodów waniliowych i deserów - banany smażone w whiskey, maśle i brązowym cukrze.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 110 g masła
    • 110 g miękkiego brązowego cukru
    • 120 ml irlandzkiej whiskey
    • 4 duże banany, obrane i przekrojone wzdłuż na pół

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Na średnim ogniu, na dużej patelni stopić masło. Dodać cukier i whiskey i doprowadzić do wrzenia, mieszając aż cukier się rozpuści.
    2. Zmniejszyć nieco ogień i dodać banany. Smażyć, aż będą dobrze podgrzane w środku i przejdą syropem.
    3. Podawać od razu, najlepiej na lodach waniliowych.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis