Tarta rustykalna z borówkami

    Tarta rustykalna z borówkami

    1polubienie
    2godz.


    Zrobione przez 1 osobę

    Pachnące lasem borówki w rustykalnym wydaniu.

    Składniki
    ilość sztuk: 1 tarta

    • 300 g mąki pszennej
    • 150 g masła
    • 3 łyżki zimnej wody
    • 400 g borówek amerykańskich
    • 50 g cukru
    • 2 łyżki cukru
    • 1 łyżka mąki ziemniaczanej

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  +1godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 2godz. 

    1. Połącz ze sobą mąkę pszenną, masło, wodę oraz 50 g cukru. Powstałe ciasto zlep w kulkę i schładzaj w lodówce około godzinę.
    2. Borówki wymieszaj z cukrem i mąką ziemniaczaną.
    3. Ciasto rozwałkuj, na środku ułóż borówki, zegnij brzegi tak, aby otrzymać okrągłą formę.
    4. Tartę przełóż na blachę z papierem do pieczenia. Piecz około 40 minut w temperaturze 180 stopni C.

    Zobacz ten przepis na moim blogu

    Ania Starmach

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis