Dwuskładnikowe placuszki bananowe

    (31)

    Proste, szybkie, tanie - placki z bananów z jajkiem. Bezglutenowe, bez mleka, bez cukru. Podawać z syropem klonowym. Uwaga - to jest przepis na 2 takie placki, ale spokojnie możecie podwoić proporcje, żeby usmażyć więcej placków.


    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość sztuk: 2 placki

    • 1 łyżka masła
    • 1 dojrzały banan
    • 1 duże jajko

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. W dużej patelni, na średnim ogniu rozgrzać masło.
    2. W misce bardzo dokładnie rozgnieść banana widelcem. Dodać jajko i wymieszać na jednolitą masę bez grudek.
    3. Nakładać ciasto na patelnię łyżką lub chochelką. Smażyć po ok. 3 minuty z każdej strony, aż się ładnie przyrumienią.

    Smażenie na maśle

    Dzięki temu, że smażymy te placki na maśle - brzegi będą chrupiące. Ale spokojnie można je też smażyć na oleju lub oleju kokosowym.

    Zobacz jak to zrobić!

    Dwuskładnikowe placuszki bananowe
    Dwuskładnikowe placuszki bananowe
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (31)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (11)