Dwuskładnikowe placuszki bananowe

    Dwuskładnikowe placuszki bananowe

    2polubienia
    10min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Proste, szybkie, tanie - placki z bananów z jajkiem. Bezglutenowe, bez mleka, bez cukru. Podawać z syropem klonowym. Uwaga - to jest przepis na 2 takie placki, ale spokojnie możecie podwoić proporcje, żeby usmażyć więcej placków.

    Składniki
    ilość sztuk: 2 placki

    • 1 łyżka masła
    • 1 dojrzały banan
    • 1 duże jajko

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. W dużej patelni, na średnim ogniu rozgrzać masło.
    2. W misce bardzo dokładnie rozgnieść banana widelcem. Dodać jajko i wymieszać na jednolitą masę bez grudek.
    3. Nakładać ciasto na patelnię łyżką lub chochelką. Smażyć po ok. 3 minuty z każdej strony, aż się ładnie przyrumienią.

    Smażenie na maśle

    Dzięki temu, że smażymy te placki na maśle - brzegi będą chrupiące. Ale spokojnie można je też smażyć na oleju lub oleju kokosowym.

    Zobacz jak to zrobić!

    Dwuskładnikowe placuszki bananowe
    Dwuskładnikowe placuszki bananowe

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis