Sos do potraw z grilla

    Sos do potraw z grilla

    1polubienie
    20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Smaczny sos ketchupowo-majonezowy do mięs i warzyw. Świetnie smakuje również z kanapkami.

    Składniki
    ilość porcji: 5 

    • 2 ząbki czosnku
    • 1 mały kawałek czerwonej papryki
    • 5 łyżek ulubionego majonezu
    • 2,5 łyżki ulubionego ketchupu
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  +15min. chłodzenie  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Czosnek przepuszczamy przez praskę, paprykę ścieramy na tarce o grubych okach i mieszamy z resztą składników. Mieszamy wszystkie składniki.
    2. Przed podaniem chłodzimy minimum 15 minut. Gotowym sosem smarujemy kanapki, pizzę lub dodajemy do mięs i warzyw z grilla.

    Zobacz ten przepis na moim blogu

    ekspansja-smaku

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis